Kategoriarkiv: Övrigt

Bilåtervinning i Uppsala

Det som kanske var idén bakom Bildemo som ett bilåtervinningsföretag för över 30 år sedan var att kunna tillfredsställa bilägarnas behov av reservdelar till ett billigare pris. Att Bildemo har utvecklats från det företag till dagens komplexa verksamhet är ingen tillfällighet. Företaget har blivit ett expansivt bilåtervinningsföretag med stora satsningar i allt från personal och deras kompetens, infrastruktur i form av lokaler, lager, mm, anpassning till dagens krav miljömässigt och kvalitativt och så mycket annat.
Med en personalstyrka på över 50 högkvalificerade personer hanterar Bildemo över 2000 bilar årligen, där demontering, sortering, lagring och försäljning sker på modern basis och där miljöcertifikaten ISO 14001 och kvalitetscertifikaten 9001 är grundkoncept i själva verksamheten samt har man en försäljning av över 40 000 bildäck per år.
Idag har Bildemos affärsidé tagit en annan mer komplex skepnad där det är viktigt att vara ledande inom miljömässig och rationell bilåtervinning, att verka för en ökad volym av återanvändning av begagnade bilar, att värna för sin personal, se till att personalen trivs i sina arbetsuppgifter, att den är väl utbildad och uppdaterad med dagens krav vad det gäller teknik och miljökrav i branschen.